Studio Parbleu - Ars Aequi 1
Studio Parbleu - Ars Aequi 2
Studio Parbleu - Ars Aequi 3
Studio Parbleu - Ars Aequi 9
Studio Parbleu - Ars Aequi 4
Studio Parbleu - Ars Aequi 5
Studio Parbleu - Ars Aequi 6
Studio Parbleu - Ars Aequi 7
Studio Parbleu - Ars Aequi 8

Voordat Studio Parbleu een vaart nam, werkte ik negen jaar lang met veel plezier voor de juridische uitgeverij Ars Aequi. Ik was daar verantwoordelijk voor de vormgeving en tekstcorrectie van het maandblad Ars Aequi, dat al sinds 1951 een onmisbaar instrument is in het juridisch onderwijs. Voor de inhoud van het blad is de studentredactie verantwoordelijk. Het uitgeefproces en alles wat daarbij komt kijken is in handen van de uitgeverij.

Naast vormgeving en tekstredactie was ik ook verantwoordelijk voor het ontwikkelen van beeldideeën en de aansturing van fotografen en illustratoren. En ik dacht mee over de marketinguitingen van de uitgeverij en werkte die uit. Een veelzijdige en uitdagende functie dus.

Janine van Winden, directeur en uitgever Ars Aequi:

Irene verbeeldt zich niets, maar kan alles verbeelden. Verbeelding is letterlijk haar kracht. Irene leest, luistert, denkt mee en weet alles terug te brengen tot de kern. Zij kan een verhaal met veel omhaal samenvatten in één krachtig beeld. Een heel mooi vormgegeven beeld.

Zij kan van een verhaal met veel omhaal ook een goed lopende tekst maken. Of van een saai verhaal, een fraai verhaal maken. Maar het belangrijkste is dat ze een onweerstaanbaar gevoel voor humor heeft, waarmee ze zelfs de meest droge kost even smakelijk als vermakelijk kan verbeelden. Het bewijs daarvan sierde 9 jaar lang het omslag van het tijdschrift Ars Aequi.

Neem contact op

Heb je me iets te vragen? Leuk! Ik antwoord zo snel mogelijk.

Not readable? Change text.